Γλώσσες εκ του Φυσικού

22 11 2013

Αυτό το φαγάκι το έφτιαξα προχθές αυτοσχεδιάζοντας με ότι υλικά είχα και έγινε καταπληκτικό.

Ξεπάγωσα γλώσσες κατεψυγμένες και τις έβαλα σε ταψάκι με λαδάκι, ρίγανη και λεμονάκι να ψήνονται (εννοείται με αλατάκι και πιπεράκι) για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ είχα σοτάρει πράσο και κρεμμυδάκι και μόλις πήραν χρώμα και το λαδάκι τράβηξε τα αρώματα τα έσβησα με λευκό κρασί και τα άφησα να πάρουν μια βράση. Όταν τα έβγαλα από την φωτιά πήρα αυτό το μπλέντερ που είναι μισό μίξερ και μισός δονητής και μέσα στην κατσαρόλα τα τα άλεσα (όχι τελείως) να γίνει κατά 75% λεία σαλτσούλα και να μείνουν και μερικά κομματάκια ολόκληρα. Με αυτό το ευωδιαστό υλικό σκέπασα τις γλώσσες και συνέχισα το ψήσιμο για μισή ωρίτσα.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν εξαίσιο. Λίγο βαρύ φαγάκι για βράδυ, για αυτό το προτείνω για μεσημεράκι, Κυριακής κατά προτίμηση.

Πάω τώρα να φάω λίγο γιαουρτάκι γιατί η πίεση όλη μέρα είναι στο 15 και ο Θανάσης θα κοιμάται τέτοια ώρα και δεν θέλω να τον ανησυχήσω (άσε που θα μου βάλει και τις φωνές).

Advertisements

Ενέργειες

Information

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s




Αρέσει σε %d bloggers: