Bruschette al pomodoro

18 05 2009

bruschetta_al_pomodoroΤο νοστιμότερο φαγητό, είναι αυτό που τρώγεται με τα χέρια. Πέραν της όσφρησης, της όρασης και της γεύσης, μπαίνει κι η αφή στο παιχνίδι. Άσε που μετά γλύφεις στην κυριολεξία τα δάχτυλα σου. Ή τα δικά του.  Εξαρτάται απ’την περίσταση.

Τα υλικά είναι λίγα και απλά. Κόψε μερικές φέτες πάχους 2 εκατοστών περίπου, απ’το χωριάτικο ψωμί που φρόντισες ν’αγοράσεις το πρωί. Βάλτες σ’ενα αντικολλητικό ταψάκι με αλατοπίπερο και ράντισε τις με λίγες σταγόνες  ελαιόλαδο πριν τις βάλεις να ψηθούν στο γκριλ.

Ενώ το ψωμί ψήνεται, ανακάτεψε ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες και ελιές καλαμών σε ροδέλες, με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ρίγανη.

Όταν το ψωμί ροδίσει ελαφρώς, βγάλτο απ’το φούρνο και άφησε το να κρυώσει. Μετά κόψε στη μέση μια σκελίδα σκόρδο και τρίψτην πάνω του να πάρει γεύση.

Μ’ένα κουτάλι, βάλε λίγο απ’το μείγμα ντομάτας πάνω σε κάθε φέτα, τοποθέτησε τις φέτες σε μια πιατέλα, βγάλε τις μπύρες ή το κρασί απ’το ψυγείο και κρύψε τις χαρτοπετσέτες βαθιά σ’ενα ντουλάπι.

Καλή όρεξη!

ΥΓ. Επίσης, μπορείς να κόψεις τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και να τις απλώσεις πάνω στο ψωμί εναλλάξ με φέτες βουβαλίσιας μοτσαρέλας. Σ’αυτή την περίπτωση, αντί ρίγανης βάλε φρέσκο βασσιλικό.

paperflowers

Advertisements

Ενέργειες

Information

2 Σχόλια

20 05 2009
FoodJunkie

Η γιαγιά μου το έλεγε ριγανάδα!

21 05 2009
paperflowers

Α, μα υπάρχει ένα ελληνικό όνομα ή μια ελληνική εκδοχή για όλα!
Βρε μήπως τα λέει σωστά ο Λιακόπουλος…????
:-ΡΡΡ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s




Αρέσει σε %d bloggers: