Γύρο γύρο μόνοι

27 08 2008

Ζυμώστε μαζί μισό κιλό μοσχαρίσιο με μισό κιλό αρνίσιο κιμά μαζί με ένα τριμμένο κρεμύδι, μισό φλιτζάνι λάδι, μισό φλιτζάνι γάλα, μισό φλιτζάνι τριμμένη γαλέτα, μπαχάρι αλάτι και πιπέρι.

Μετά στρώστε τον κιμά σε ένα μεγάλο ταψί ώστε να γίνει μια λεπτή στρώση και ψήστε στο γκρίλ για ένα τεταρτάκι.

Μόλις ψηθεί κόψτε τον σε μακρόστενα κομμάτια και τυλίξτε τα , γιατί τον λέμε γύρο στο κάτω κάτω. Βάλτε τα κομμάτια του γύρου σε μια πιατέλα μαζί με : σκορδογιάουρτο, κόκκινο πιπέρι, προσθέστε ψιλοκομμένες ντοματούλες, κρεμμυδάκι και μερικές πίτες για σουβλάκι.

Μην καλέσετε πολύ κόσμο για να το φχαριστηθείτε. Δυο τρεις φίλοι είναι αρκετοί. να τους πείτε να φέρουν μπύρες. Τι όλα εσείς θα τα κάνετε;

Καλή όρεξη (αν είστε Ολυμπιακοί φάτε πριν το ματς)

Advertisements

Ενέργειες

Information

11 Σχόλια

27 08 2008
cook

εεεπ….τι πρωτότυπη συνταγή είναι αυτή!…για να καταλάβω ο κιμας γίνεται γύρος(και ψήνεται κάλά στο γκριλ?..δε σκληραίνει?)

27 08 2008
padrazo

@ cook

Ανάλογα με τον φούρνο. Αν χρειαστεί μείωσε τον χρόνο για να μη ξεροψηθεί.

28 08 2008
Gianni

Φοβερή τρίπλα για γύρο! Θα δοκιμαστεί… αν και τώρα λόγω ΟΥΕΦΑ θα τρώμε άσχετα με το παιχνίδι, αφού οι αγώνες θα γίνονται νωρίς…
Από την εμπειρία σου για τι πάχος κιμά μιλάμε στο ταψί;
Χωρίς γύρισμα; και είναι οκ;

29 08 2008
padrazo

@ Gianni

Καλό είναι να μη ξεπερνάει σε πάχος το ένα εκατοστό. Δεν τον γυρίζουμε ώστε η μαλακή πλευρά να διευκολύνει το περιτύλιγμα.
Καλό είναι και το ΟΥΕΦΑ αν υπάρχει καλός μεζές παγωμένη μπύρα καλή παρέα και παίκτες που να ξέρουν μπαλίτσα.

30 08 2008
paperflowers

Καλό φαίνεται αλλά χωρίς αρνί για μένα!
🙂

30 08 2008
padrazo

@ paperflowers

Το καλύτερο πετάς 🙂

3 09 2008
kikitri

Μέρες τώρα ονειρεύομαι το φαγάκι σου (τι να σου λέω, έμμονη ιδέα κοντεύει να μου γίνει) και μου τρέχουν τα σάλια, αλλά δεν έχω προλάβει ακόμα να το φιάξω. Είναι τόσο νόστιμο όσο ακούγεται; Το κρεμμύδι το τσιγαρίζεις πρώτα ή ωμό το βάζεις;

3 09 2008
padrazo

@kikitri

Είναι νόστιμο και νοστιμίζει περισσότερο με τα «περιφερειακά» του.
Το κρεμυδάκι δεν το τσιγαρίζεις όπως όταν ζυμώνεις μπιφτεκάκια.
Είναι Κυριακάτικο φαγάκι πάντως σύμφωνα με την γιαγιά μου την Κυριακούλα την Σμυρνιά.

13 09 2008
kikitri

Επιτέλους, padrazo, έφιαξα το γύρο της γιαγιάς σου, όμως τον ονόμασα γύρο αγύριστο γιατί εγώ εκεί στο γύρισμα δεν τα κατάφερα. Είναι όμως πεντανόστιμος!!!
Μπες στο μπλογκ μου να τον δεις, τον φωτογράφισα κιόλας.
foodamentaltherapy.wordpress.com

14 09 2008
padrazo

@ kikitri

Ούτε εγώ τα πολυκαταφέρνω στο γύρισμα (ακρούμαι στο δίπλωμα. Φαίνετα πως μόνο οι Σμυρνιές τα κατάφερναν στο στριφογύρισμα 🙂

24 09 2008
kikitri

Μάλλον… κι εγώ που δεν έχω σχέση με τη Σμύρνη, Ρουμελιώτισσα είμαι με κάτι αναφορές στην Πόλη, αρκούμαι στο ψήσιμο και στο κόψιμο σε κομματάκια, ούτε στριφογύρισμα, ούτε δίπλωμα, τίποτα από όλα αυτά. Τόκανα ήδη για 2η φορά (πάντα Κυριακή είπαμε…) και έγινε ίδιο με την πρώτη, δηλαδή, φιορδ και χερσόνησοι μέσα στο ταψάκι. Οπότε για γύρισμα ούτε λόγος. Αλλά νόστιμο ήταν πολύ! Να σχολιάσω βέβαια ότι χωρίς τζαντζικάκι (στο οποίο βάζω και μπόλικο δυόσμο ψιλοκομένο, ενίοτε χωρίς αγγούρι, μόνο λάδι, σκόρδο, λίγο ξύδι από κόκκινο κρασί και πολύ δυόσμο) και ντομάτα δε λέει, μόνο του είναι άνοστο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s




Αρέσει σε %d bloggers: