Κοτόπουλο μπύρας αλα ντουζ με αγκαλίτσες

24 05 2008

Η γιαγιά μου έλεγε πως αν δεν σταθείς πάνω από το φαγάκι δε νοστιμεύει. Διαλέξτε έναν σταθμό στο ραδιοφωνάκι –το τραζινστοράκι είναι απαραίτητο εργαλείο της κουζίνας- βάλτε το κινητό στο αθόρυβο και φτιάξτε έναν παγωμένο καφέ για παρέα. Αν έχετε ήδη παρέα σπίτι στείλτε την για να κάνει ένα ντουζ, το μαγείρεμα είναι προσωπική υπόθεση.

Ζεστάνετε ένα φλυτζανάκι λάδι, στην κατσαρόλα ρίξτε πέντε σκελίδες σκόρδο κομμένες σε κομματάκια να αφήσουν το άρωμά τους. Αφαιρέστε το σκόρδο και ροδίστε τα κομματάκια κοτόπουλου. Μετά ρίξτε δύο ποτήρια μπύρα, αλατάκι και πιπεράκι και σιγοβράστε.

Αν δέχτηκε την υγρή σας πρόταση και μπήκε στο μπάνιο μπείτε και σεις , για λίγο όμως ε; Μη ξεχαστείτε. Μισή ωρίτσα νομίζω σας φτάνει, δεν σας φτάνει;

Μόλις τελειώσετε, ανανεωμένος πλέον αφήστε την να τελειώσει το μπάνιο της ζητήστε νοερά συγνώμη από την γιαγιά σας που δεν ακολουθήσατε την συμβουλή της να είστε πάνω από το φαγάκι, ανακατέψτε χυμό λεμονιού, μπόλικο ή όσο σας αρέσει με μουστάρδα, ρίξτε το στην κατσαρόλα και σιγοβράστε άλλη μισή ωρίτσα. Έτοιμο. Φτιάξτε και μια πλούσια χωριάτικη σαλάτα όχι σε βαθύ πιάτο ούτε σαλατιέρα και τέτοια. Φτιάξτε την σε μια μεγάλη ρηχή πιατέλα να απλώσει για να είναι πιο εύκολες οι «βούτες» στο ζουμάκι της.

Υποχρεωτικό ένδυμα για αυτό το φαγάκι ανοιχτό μπουρνούζι ή μια πετσέτα μικρή που να πέφτει εύκολα όταν της ζητήσετε μια μπύρα από το ψυγείο.

Και μη ξεχάσετε να κλείσετε το κινητό σας

Advertisements

Ενέργειες

Information

5 Σχόλια

24 05 2008
BioLogos

To κινητό το έχω ήδη πετάξει από το παράθυρο για χάρη τέτοιας τελετουργίας.Η απορία μου είναι η εξής αλλά είναι και υποκειμενική (και ρωτάω για να μαθαίνω)…στο τσιγάρισμα πόσες σκελίδες σκόρδο είναι το όριο για να γίνει το φαγητό υπερβολή?

24 05 2008
padrazo

Νομίζω πως πάνω από τις πέντε σκελίδες ξεπερνάμε την λεπτή «βρώμικη» γραμμή και η «ένταση» αυξάνει εκθετικά.

9 06 2008
paperflowers

Τι έγινε? Πιάσαν οι ζέστες κ κόψαμε το μαγείρεμα ή βρήκαμε μαγείρισσα…?
🙂

11 06 2008
padrazo

paperflowers

Ανακάλυψα ένα καλό εστιατόριο κοντά στη δουλειά και κάνω απιστίες στη κουζίνα μου 🙂

15 08 2009
Ανώνυμος

Μολις το μαγείρεψα, με γερμανική μπύρα από μοναστήρι…
Εξαιρετικό, μπράβο για τη συνταγή, αν και δεν έβαλα μουστάρδα γιατί αυτή που είχα είχε λήξει…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s




Αρέσει σε %d bloggers: