Τσιπούρες από τα κύματα στα μικροκύματα

7 05 2008

Οι περισσότεροι και κυρίως οι γυναίκες, θεωρούν ότι ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ένα είδος μικρού πυρηνικού κουζινικού αντιδραστήρα που βομβαρδίζει τα φαγάκια με επικίνδυνες ραδιενεργές ακτινοβολίες. Πρόκειται φυσικά για μια ανοησία. Τα μικροκύματα είναι το ίδιο ένοχα με τα ραδιοφωνικά υπερβραχέα κύματα και έχουν ένα πολύ μεγάλο προσόν: μαγειρεύουν καλά το ψάρι μέσα σε λίγα λεπτά. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Αγοράστε από το σούπερ μάρκετ ειδική μεμβράνη για μικροκύματα και τυλίξτε μέσα σε αυτή το ψάρι σας, ας είναι και τσιπούρα ιχθυοτροφείου. Ο φίλος Biologos μπορεί να μας πει περισσότερα για τα ψάρια ιχθυοτροφείου. Πριν όμως την τυλίξετε προσθέστε αλατάκι πιπεράκι λεμονάκι λαδάκι ρίγανη και ότι τέλος πάντων μυρωδικό ή υλικό θέλετε αλλά πείτε το μετά και σε εμάς. Ο φίλος μου ο Θόδωρος ας πούμε, βάζει κομματάκια μπρόκολο και γίνεται εξαιρετικό. Ψήνετε για οκτώ με δέκα λεπτά στην μέγιστη ένταση ανάλογα με τον φούρνο. Προλαβαίνετε να χτυπήσετε με το μιξεράκι λαδολέμονο. Αφήστε να περάσουν μερικά λεπτά πριν το βγάλετε από την μεμβράνη και είναι έτοιμο. Θα πάθετε την πλάκα σας. Αυτό τουλάχιστον είπε η κόρη μου «Έπαθα την πλάκα μου». Αν έχετε επισκέψεις βάλτε τα ψαράκια ένα ένα αν είναι μεγάλα ή δυο δύο αν χωράνε αλλά αυξήστε τον χρόνο.

Αν μαγειρεύετε με μικροκύματα να θυμάστε ότι :

α) Τα μικροκύματα έχουν διεισδυτική ικανότητα το πολύ δυόμιση εκατοστά. (ότι πρέπει για τα ψάρια δηλαδή). Για να ζεσταθεί ή να ψηθεί καλά το φαγητό πρέπει η θερμότητα να διαδοθεί σε όλη τη μάζα και αυτό δεν γίνεται ακαριαία. Πάντα λοιπόν περιμένετε πριν βγάλετε το φαγάκι σας από τον φούρνο.

β) Οι βαθμίδες έντασης δεν διαφέρουν ως προς την ένταση τα ακτινοβολίας αλλά ως προς την χρονική της διάρκεια, δηλαδή ως προς τον χρόνο λειτουργίας της λυχνίας που παράγει τα μικροκύματα. Αν ας πούμε έχετε επιλέξει δεκαπέντε λεπτά χρόνο ζεστάματος ή ψησίματος η λυχνία δεν λειτουργεί συνέχεια, αλλά σβήνει περιοδικά ώστε η θερμότητα που συσσωρεύτηκε στα επιφανειακά στρώματα να διαδοθεί και βαθύτερα. Όσο χαμηλότερη «ένταση» επιλέγετε τόσο μεγαλύτερα είναι τα χρονικά διαστήματα που η λυχνία δεν λειτουργεί παρά το γεγονός ότι εσείς ακούτε ήχο λειτουργίας (πρόκειται για την περιστρεφόμενη βάση και τον ανεμιστήρα που ψύχει την λυχνία) και αντίστροφα.

Advertisements

Ενέργειες

Information

7 Σχόλια

8 05 2008
Dr. Teddy

Τέλεια ιδέα, θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω!

9 05 2008
BioLogos

Aν και σαν φοιτητής κάτι ψιλά για τα ψάρια και τις ιχθυοκαλλιέργειες τα έμαθα, στη συνέχεια έκανα φορμάτ γιατί είμαι φίλος του κρέατος (στην καλύτερη να κάνει μπεε).Οπότε οι γνώσεις μου για τα ψαράκια ιχθυοτροφείου είναι ταπεινές.

9 05 2008
φαγάκια κλπ

Dr Teddy

Αν χρησιμοποίησεις κάνα περίεργο μυρωδικό ειδοποία ε;

Biologos

Ωραία γιατί φοβήθηκα μη μου πεις τίποτα κακό για τις τσιπούρες ιχθυοτροφείου και με έχουν βολέψει μια χαρά.

13 05 2008
mannakouragio

Το λεμονάκι σε φέτες, στα λαβράκια στο φούρνο εγώ βάζω και δάφνη.

13 05 2008
φαγάκια κλπ

@mannakuragio

Εξαιρετική ιδέα για το λεμονάκι σε φέτες, θα δοκιμάσω και την δάφνη. 🙂

18 06 2008
stereodata

εγώ κάνω ένα μείγμα με λάδι, , λεμόνι , μαιδανό, σκόρδο και καυτερή πιπεριά * όλα ψιλοκομμένα τα τελευταία. Με αυτά γεμίζω την κοιλιά και τα βράγχια του ψαριού και αλοίφω την πέτσα του …

επίσης καλή και λίγη μουστάρδα στο λαδολέμονο που τηα χρισημοποιηθεί μετά το ψήσιμο…

καλή όρεξη…

19 06 2008
padrazo

@ stereodata

Εξαιρετική πρόταση. Θα την δοκιμάσω 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s




Αρέσει σε %d bloggers: