Γλυκά «προκαταρκτικά»

5 05 2008

Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο σε αυτό το γλυκάκι στη κουζίνα σας, είναι βέβαιο ότι θα σας αφιερώσουν πολύ περισσότερο χρόνο στον καναπέ (το πιο ερωτικό σημείο του σπιτιού κατ’ εμέ).

Το μυστικό της συνταγής είναι να μη την ακολουθήσετε αυστηρά και θα ανταμειφθείτε με ένα γλυκό ανάμεσα σε σουφλέ και σε κέικ αφού η «καρδιά» του θα μείνει υγρή σαν ερωτοχτυπημένη.

Βράστε σε ένα κατσαρόλι μισό φλιτζάνι κονιάκ με ένα φλιτζάνι ζάχαρη. Μόλις η ζάχαρη λιώσει προσθέστε τα κομματάκια από τρεις σοκολάτες κουβερτούρας και να ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει και αυτή. Τότε τραβήχτε την από το μάτι της κουζίνας και προσθέστε με την σειρά, ενώ ανακατεύετε καλά, ένα φλιτζάνι ηλιέλαιο, τρία αβγουλάκια, πέντε κουταλιές της σούπας κακάο, ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα και δύο βανίλιες. Στο τέλος προσθέστε ενάμισι φλιτζάνι αυτοδιογκούμενο αλεύρι και ψήστε το καλά ομογενοποιημένο μίγμα σε μακρόστενη φορμίτσα για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.

Αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν το ξεφορμάρετε. Και τώρα αρχίζει η ιεροτελεστία.

Αφήστε την να περιμένει στον καναπέ ντυμένη. Καλού κακού ας βγάλει τα παπούτσια της. Αν φοράει πέδιλα αφήστε την. Βάλτε μια φέτα από το κέικ σε ένα μεγάλο πιάτο. Στο μέσο ίσως να μην έχει στερεοποιηθεί καλά αλλά καλύτερα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη (σαν ερωτόλογα) , προσθέστε λίγη κρέμα γάλακτος ή παγωτό βανίλια και ζωγραφίστε αφηρημένα με σιρόπι σοκολάτας.

Μην την γδύσετε. Θα γδυθεί μόνη της μετά.


Ενέργειες

Information

2 Σχόλια

5 05 2008
mannakouragio

a. Πόσο μεγάλη είναι η φορμίτσα;
b. Δουλεύει και στα αγόρια;

7 05 2008
φαγάκια κλπ

@ mannakouragio

α. Σαν και αυτή που ψήνουμε το ψωμί. Αν περισέψει μίγμα βάλτε το σε μικρά αλουμινένια δοχεία για μαφινς.

β. Αν δουλεύει λέει; Φροντίστε μόνο να έχετε κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ και προσοχή στις μεσοτοιχίες 🙂

Σχολιάστε