Παϊδάκια κολασμένα σε ψωμογάστρα

22 04 2008

Παίρνουμε ένα μεγάλο καρβέλι ψωμί. Πολύ μεγάλο όμως. Δεν λέω να το φτιάξετε μόνοι σας, αν και έτσι είναι το σωστό, αλλά μπορείτε να παραγγείλετε ένα μεγαλούτσικο στον φούρναρη της γειτονιάς σας.

Κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι το πάνω μέρος, την κόρα δηλαδή, με προσοχή, χωρίς να το κομματιάσουμε γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε μετά σαν καπάκι.

Αφαιρούμε την ψίχα του ψωμιού και γεμίζουμε με παϊδάκια . Πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι ρίγανη (αρκετή) και προσθέτουμε χυμό από τρία λεμόνια (ή όσα σας αρέσει).

Κλείνουμε την «ψωμογάστρα» με το «καπάκι» της και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα ανάλογα και με τον φούρνο μας. (Ρίχνετε καμιά ματιά που και πού). Μια παραλλαγή είναι να ροδίσουμε προηγουμένως τα παϊδάκια και μετά να τα περιχύσουμε λίγο από το λαδάκι τους μαζί με το λεμονάκι.

Συμβουλή. Κάντε ζουμ στο ψωμάκι που έχει κρατήσει όλο το ζουμάκι. (Αν μετά δεν πρόκειται να κάνετε σεξ φτιάξτε για συνοδεία ένα τζατζικάκι).

Μια συνταγή από το άλλο blog

Advertisements

Ενέργειες

Information

2 Σχόλια

22 04 2008
BioLogos

Απορία.Mε φτερούγες κοτόπουλο δουλεύει θερμοδυναμικά η συνταγή?

22 04 2008
φαγάκια κλπ

@ Biologos

Δεν έχω πειραματιστεί με φτερούγες. Αν δοκιμάσεις αναμένω τα αποτελέσματα των μετρήσεων 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s




Αρέσει σε %d bloggers: