Σκορδοκαΐλικός Μακαρονισμός

21 04 2008

spaghetti dna

Θεωρία : Τα στοιχειώδη σωματίδια του μακαρονισμού είναι τα μακαρόνια, προσέξτε τον συλλαβισμό : μα-κα-ρό-νι-α (όπως λέμε ηλεκτρόνια από το ηλεκτρισμός). Εξ ου και η μακαριότητα, που είναι το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης των μακαρονίων με μερικά σαλτσίδια όπως το σκορδογιαούρτιο.

Εφαρμογή

Αγαθά- πρώτες ύλες : α) 2 γιαουρτίδια στραγγιστά β) 2 σκελίδια σκόρδου γ) στοιχειώδης ποσότης μαϊντανού. δ) μακαρό-νι-α μονοδιάστατα (σπαγγέτι) ε) λάδιον ζ) αλάτιον.

Μαγειρικός τύπος (μη δίνετε σημασία): [(α +ζ+ #β)^$] + [(δ+5 Η2Ο+ζ)^(1000C* t1) – H2O +ε^1000C* t2)]+γ όπου 10min<t1<12min & 1min<t2<2min

Μαγειρική ανάλυση : Λιώνουμε το σκόρδο στο γουδί, το προσθέτουμε στο γιαούρτι μαζί με αλατάκι και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε τα μακαρό-νι-α σε πενταπλάσια ποσότητα νερού για 10-12min περίπου. Σουρώνουμε και τα βάζουμε στη κατσαρόλα που έχουμε κάψει το λαδάκι. Όπως είναι ζεστά προσθέτουμε το σκορδογιάουρτο και τα καταναλώνουμε σε χρόνο dt. Σκορπίζουμε και λίγο μαϊντανό στο πιάτο για να πάρει λίγο χρωματάκι, λίγο αρωματάκι, γενικώς να εντυπωσιάσουμε και από αισθητικής απόψεως (ξέρετε εσείς).

Καθότι η αντίδραση είναι ισχυρά ενδόθερμη προτείνω κατεψυγμένα μπυρό-νι-α δια να επέλθει τάχιστα στομαχική ισορροπία.

Advertisements

Ενέργειες

Information

7 Σχόλια

21 04 2008
BioLogos

Mε το σκόρδο σίγουρα απαιτείται μεγάλη ποσότητα ΑΤΡ δια να διασπαστεί στο στομάχι…αλλά με τις μπύρες η κατάσταση εκτός από ισορροπημένη, αφήνει και καλό άφτερ τέηστ (έχω πάρει λόουερ).

Το ρέψιμο να δω πώς θα συγκρατηθεί.

21 04 2008
φαγάκια κλπ

@ Biologos

Μου έχουν πει πως αν πάρεις κάνα δυο μαλόξ πριν τις μπύρες ,το ρέψιμο περιορίζεται αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει «εργαστηριακά» για να το βάλω στα tips.
Και δεν μου λέτε γιατρέ μου, τι είναι αυτό το ΑΤΡ;

21 04 2008
BioLogos

Mην με βρίζεις…δεν είμαι γιατρός…ένας ταπεινός βιολόγος.
Το ΑΤΡ είναι το νόμισμα της ενέργειας στα κύτταρα.(τριφωσφορική αδενοσίνη)

21 04 2008
mannakouragio

Θα είναι πολύ ωραία και εντυπωσιακά με Ματσάτα της Μίσκο, που είναι σαν ταλιατέλες – ψαγμένος και στο Μακαρόνι σου λέει η άλλη. Εναλλακτικά Ιταλικά Linguini Voyelo.
Θα τα δοκιμάσω την άλλη εβδομάδα – πολύ καλή ιδέα. Happy to accidentally meet your blog!

22 04 2008
φαγάκια κλπ

@ Biologos

«Νόμισμα» λοιπόν το ΑΤΡ. Γιαυτό φέρνει λίγο σε ΑΤΜ

@mannakouragio

Μακαρονίστρια φανατική και εσείς από ότι κατάλαβα. Για στείλτε καμμιά απλή συνταγούλα για άντρες 🙂

3 05 2008
paperflowers

Καλοκαιρινό, απλό και τέλειο: Σωτάρεις κομμάτια μελιτζάνας, κολοκυθιού και πιπεριών μαζί με μπόλικο σκόρδο κ κρεμμύδι, ρίχνεις ντομάτα και στο τέλος μαιντανό…
Για σπαγγέτι, γίνεται ξεχωριστά.
Για πένες, προσθέτεις νερό στη σάλτσα κ τις ρίχνεις να βράσουν μέσα.
Συνοδεύεται απαραιτήτως με φέτα…

3 05 2008
φαγάκια κλπ

@ paperflowers

Gamoto μου έτρεξαν τα σάλια. Πάω σούπερ μάρκετ για τα υλικά και το «ανεβάζω» πριν το δοκιμάσω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s




Αρέσει σε %d bloggers: